SOUL TO SOUL COACHING

Iedere relatie is uniek. Interactie tussen individuen is een proces dat altijd in beweging is. Communicatie, begrip en zelfinzicht zorgen voor behoud en/of ontwikkeling van relaties. Zelf begrijpen wie jij bent in dat geheel draagt bij aan het onderhouden van deze interacties, maar is niet altijd even makkelijk. Wat voor mens-mens relaties geldt, is ook van toepassing op mens-hond relaties. De relatie met jouw hond en hoe jullie je bij elkaar voelen is deels beïnvloed door hoe jijzelf in je vel zit. Daarmee bedoel ik niet dat eventueel probleem gedrag van jouw hond komt door de manier waarop jij je voelt. Een hond is immers ook een eigen individu. Met gevoel, leerervaringen, karakter.. Deze ontstaan, net als bij ons mensen, door verschillende factoren en niet alleen maar door invloed van één persoon. Echter geloof ik sterk, op basis van jaren ervaring als professional en samenleven met mijn eigen honden, dat inzicht in wie jij als persoon bent helpt bij het onderhouden van de relatie met jouw hond. Zelf heb ik altijd baat gehad (en nog steeds) bij sparren met een coach. Het heeft mij veel gebracht voor mijzelf, maar zeker ook wie ik ben in relatie tot mijn honden. Het leerde mij hun op een dieper niveau te begrijpen. Verder dan het aanleren van oefeningen. Wat is hun karakter? Hoe kijken ze naar de wereld? En wat doet dit met mij?

 

Loop jij soms ook vast in je gevoel en daardoor in de interactie met jouw hond? Coaching via In Hondsnaam kan zorgen voor inzicht en daardoor kracht. Om vanuit daar te blijven bouwen aan de relatie met jouw hond, maar vooral het optimale er uit te halen. Uiteindelijk is de relatie die wij met ze hebben één van de mooiste die er kan zijn. Want zeg nou zelf.. Welk dier ter wereld is er nou 'zo gek' om met ons mensen samen te willen leven en daar ook echt van te genieten? 

 

Intake en analyse 
Na aanmelding zal er eerst een telefonische intake zijn. Deze duurt maximaal 30 minuten en is voor beide bedoeld om gevoel te krijgen bij wie de ander is. Indien wij beide denken dat coaching past bij wat jij nodig hebt starten we altijd eerst met een analysetraject. Dit is om te bepalen wat jouw doelen zijn en hoe ik kan helpen. De analyse bestaat uit een huisbezoek van 90 minuten (Ridderkerk e.o. daarbuiten overleg) en 4 coachingssessies van 30 minuten. Na dit traject ontvang je een samenvatting per mail. Daarin staan de gestelde doelen en adviezen die vanuit de analyse naar voren gekomen zijn. Is een huisbezoek geen optie dan wordt dit eerste consult op één van mijn locaties in Ridderkerk gedaan. 

Na de analyse kun je verder met losse coachingssessies of met een coachingskaart. Dit kun je geheel naar behoefte afnemen. 

 

Let op: coaching is geen gedragstherapie. We focussen niet op het maken van een therapieplan voor jouw hond, met als doel gedrag te veranderen. Indien uit de telefonische intake blijkt dat gedragstherapie beter past bij jouw hulpvraag, dan verwijs ik door naar een passende partner in de omgeving. Het is ook mogelijk dat uit de analyse blijkt dat gedragstherapie een goed vervolg is. Dit bespreken we uitgebreid tijdens de analyse en zal ik ook opnemen in het analyse verslag. In veel gevallen kan coaching dan naast de therapie gevolgd blijven worden. 

 

TARIEVEN

Voor actuele tarieven klik je op onderstaande knop 'meer info'. 

VRAGEN EN/OF AANMELDEN

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.