Sinds januari 2023 verzorg ik samen met Dierenkliniek Ridderkerk het traject 'Gezondheid en Gedrag'. Meer info over dit traject is hieronder te vinden. Daarbuiten verzorg ik geen gedragstherapie meer. Voor coaching en band opbouwende activiteiten mens/hond kan je wel bij mij terecht. Meer info daarover is elders op deze site te vinden. 

GEZONDHEID & GEDRAG

Dierenkliniek Ridderkerk biedt u een unieke service aan waarbij u geholpen kunt worden door dierenarts Virginia Kaat in samenwerking met hondengedragstherapeut Sharon van Wijngaarden.

Door het toenemende aantal honden in dit land zien we ook een toename in honden met gedragsproblemen. Bijna iedereen lijkt ook verstand te hebben van honden en biedt, gevraagd en ongevraagd, zijn of haar mening aan. Bent u op zoek naar wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar advies? Daar kunnen wij u bij helpen.

 

Voor wie

Wij kunnen u en uw hond helpen bij een breed scala aan gedragsproblemen, zoals:

  • Angst (denk aan verlatingsangst, angst voor harde geluiden, vuurwerkangst, etc)
  • Agressie (naar andere honden, naar mensen, naar andere dieren, etc)
  • Begeleiding bij veranderingen in de huiselijke situatie (verhuizing, baby, nieuwe huisdieren in huis)
  • Ongewenste gedragingen

Wat bieden wij u aan

Wat wij bij Dierenkliniek Ridderkerk aanbieden is een service waarbij er op professionele en persoonlijke wijze een uitgebreid onderzoek plaatsvindt, een diagnose gesteld kan worden en u een plan opgesteld krijgt met behandeling, tips en handvatten om aan de slag te gaan met het behandelen en ondersteunen van uw hond. Doordat er een samenwerking is met een dierenarts, die zich verder verdiept in de gedragsgeneeskunde en een hondengedragstherapeut, kunnen zowel het medische als het gedragsaspect ruim aan bod komen. Indien er onderliggende medische problemen worden gevonden dan kunnen deze ook gelijk aangepakt worden. Ook zijn bepaalde gedragsafwijkingen per definitie medisch indien er sprake is van extreem of ongepast gedrag.

Na het maken van een afspraak ontvangt u een uitgebreide vragenlijst, door deze in te vullen en voor het consult weer in te leveren kan er al veel informatie vergaard worden voordat het intakegesprek plaatsvindt, aangezien gedragsproblemen vaak complex en multifactorieel zijn. Tijdens het eerste consult zal er een uitgebreide anamnese plaatsvinden waarbij tot de kern van het probleem gekomen kan worden. Hierbij zullen zowel Virginia (dierenarts) als Sharon (gedragstherapeut) aanwezig zijn. Er zal ook tegelijkertijd een medische anamnese afgenomen worden en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Indien nodig wordt er gelijk bloed afgenomen om onderliggende medische aandoeningen op te sporen. Na het consult ontvangt u een verslag waarbij de diagnose wordt besproken en de behandeling voor u puntsgewijs wordt samengevat. Na een week vindt er een telefonische controle plaats, dit kan mogelijk door een paraveterinair gedaan worden, maar zal altijd teruggekoppeld worden naar Virginia en Sharon.

 

Op 4 en op 8 weken na het intake consult komt u met uw hond bij Sharon of bij een gedragsdeskundig paraveterinair voor controle en ter bespreking van de cognitieve gedragstherapie. Indien u een keer bij de gedragsdeskundig paraveterinair bent geweest dan komt u sowieso de andere keer bij gedragstherapeut Sharon. Op 12 weken volgt er een eindconsult samen met dierenarts Virginia en gedragstherapeut Sharon. Indien het nodig blijkt is er de mogelijkheid om verdere vervolgconsulten in te plannen, dit zal buiten het traject vallen. In het geval van gedragsmedicatie zal er sowieso elke 3-6 maanden een follow-up plaatsvinden.

 

Locatie

Onze consulten vinden plaats op de kliniek aan de Charley Tooropstraat 24 te Hendrik Ido Ambacht. Hier hebben wij een volledig pand ter beschikking welke is ingericht om het bezoek voor u en uw hond zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Indien het mooi weer is kan het ook zijn dat wij ervoor kiezen om af te spreken op onze buitenlocatie.

 

Tarieven

Het afgerond 3-maanden traject bestaande uit intakegesprek van 90 minuten, diagnosestelling, verslag, telefonische controle na 1 week, en controle op de kliniek na 4, 8 en 12 weken kost 850 euro* (*exclusief mogelijk aanvullend bloedonderzoek, medicatie, supplementen etc)

 

Aanmelden
Aanmelden voor dit traject kan via 085 273 1919, het algemene nummer van Dierenkliniek Ridderkerk.