Iedere relatie is uniek. Interactie tussen individuen is een proces dat altijd in beweging is. Communicatie, begrip en zelfinzicht zorgen voor behoud en/of ontwikkeling van relaties. Zelf begrijpen wie jij bent in dat geheel draagt bij aan het onderhouden van deze interacties, maar is niet altijd even makkelijk. Wat voor mens-mens relaties geldt, is ook van toepassing op mens-hond relaties. De relatie met jouw hond en hoe jullie je bij elkaar voelen is deels beïnvloed door hoe jijzelf in je vel zit. Daarmee bedoel ik niet dat eventueel probleem gedrag van jouw hond komt door de manier waarop jij je voelt. Een hond is immers ook een eigen individu. Met gevoel, leerervaringen, karakter.. Deze ontstaan, net als bij ons mensen, door verschillende factoren en niet alleen maar door invloed van één persoon. Echter geloof ik sterk, op basis van jaren ervaring als professional en samenleven met mijn eigen honden, dat inzicht in wie jij als persoon bent helpt bij het onderhouden van de relatie met jouw hond. Zelf heb ik altijd baat gehad (en nog steeds) bij sparren met een coach. Het heeft mij veel gebracht voor mijzelf, maar zeker ook wie ik ben in relatie tot mijn honden. Het leerde mij hun op een dieper niveau te begrijpen. Verder dan het aanleren van oefeningen. Wat is hun karakter? Hoe kijken ze naar de wereld? En wat doet dit met mij?
Loop jij soms ook vast in je gevoel en daardoor in de interactie met jouw hond? Of merk je dat de band met jouw hond moeizamer loopt doordat er vervelende of ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven spelen? Coaching kan zorgen voor inzicht en daardoor kracht. Om vanuit daar te blijven bouwen aan de relatie met jouw hond, maar vooral het optimale er uit te halen. Uiteindelijk is de relatie die wij met ze hebben één van de mooiste die er kan zijn. Want zeg nou zelf.. Welk dier ter wereld is er nou 'zo gek' om met ons mensen samen te willen leven en daar ook echt van te genieten?
Let op: coaching is geen gedragstherapie. We focussen niet op het maken van een therapieplan voor jouw hond, met als doel gedrag te veranderen. Coaching is ook geen hondentraining waarbij je iedere sessie oefeningen leert en huiswerk doet. Het is mogelijk dat wij met elkaar oefeningen aanleren, maar dat is vooral om de band tussen jullie beide te versterken. Indien blijkt dat gedragstherapie beter past bij jouw hulpvraag, dan verwijs ik door naar een passende partner in de omgeving. Analyse van gedrag kan bijvoorbeeld gemaakt worden via de dienst 'Gezondheid & Gedrag' van Dierenkliniek Ridderkerk. Klik hier voor meer info. In veel gevallen kan coaching dan naast de therapie gevolgd blijven worden.
Voor actuele tarieven klik je op onderstaande knop 'meer info'.