SOUL SEARCH

Soul Search is nu beschikbaar als pilot. Aanmelden voor de pilot kan tot 1 juni. Uiterste startdatum pilot is 1 augustus. Met inplannen wordt rekening gehouden met afwezigheid i.v.m. zomervakantie. De sessies worden op basis van agenda’s met elkaar afgestemd. 

We leren tijdens de training tools om het gedrag van onze honden te begeleiden. Vaardigheden om de hond te laten leren. Maar wat als we eigenlijk onze hond niet helemaal begrijpen? Wat als we onszelf niet helemaal begrijpen? Immers kan je een automonteur al het gereedschap geven dat er bestaat, maar hij wordt pas een vakman wanneer deze volledig snapt hoe de auto in elkaar zit. Wat de vaardigheden zijn en waar hij minder goed in is. 

 

In Hondsnaam heeft als doel persoonlijke ontwikkeling bij mens en hond te creëren, door zelfinzicht en een optimale balans tussen lichaam en geest. Hiervoor heb ik het Soul Search traject ontwikkeld: een traject waarin je via onderzoek, coaching en praktijkbegeleiding opzoek gaat naar wie jij bent als mens, wie jouw hond is en hoe jullie samen zijn in jullie relatie. Vanuit dit inzicht ga je bekijken hoe jouw hond leert, zodat je een stabiele basis creëert om vanuit inzicht zelf de begeleiding te kunnen geven. Je leert waarom sommige oefeningen voor jouw hond moeilijk zijn en waarom, maar vooral waar jullie sterke punten liggen. Een belangrijke basis zodat je steeds soepeler samen nieuwe uitdagingen aan kan gaan, omdat je hebt geleerd waar de mogelijkheden liggen, hoe jullie samen werken en hoe je samen functioneert in onze soms drukke maatschappij. Je hoeft zo steeds minder je ‘tools’ elders te halen, omdat je vertrouwt op je eigen kennis. 

In de laatste module leer je over het gedrag van andere honden. Samen met je opgedane kennis en begeleiding van een professional leer je om oefeningen op te stellen en uit te werken voor een ander mens/hond combinatie.  Zo leer je dat ieder mens en iedere hond uniek is en een individuele begeleiding nodig hebben. Door een ander te kunnen uitleggen hoe ze samen zijn en leren, toets je jouw eigen kennis en vaardigheden. Dit geeft een verdiepende stap in de relatie met jouw eigen hond. 

 

Soul Search is voor iedereen die durft een verdieping verder te gaan dan reguliere hondentraining. Het is een persoonlijk traject waarin zelfreflectie centraal staat en waarin jij als mens persoonlijk kan groeien. Het brengt je op een mooie, soms intense, manier dichter bij jezelf en bij jouw hond. Een unieke ervaring voor iedereen die het beste uit zichzelf en de relatie met zijn hond wil halen! 

 

Soul Search in het kort

  • Module 1: wie ben jij? 6 individuele sessies van 45-60 minuten gericht op persoonlijke coaching. Wie ben jij? Waar ligt je kracht? Waar ligt je onzekerheid? Zet aan het denken en in beweging. Wie ben jij in relatie tot je hond/honden? 
  • Module 2: wie is mijn hond? 6 individuele sessies van 45-60 minuten gericht op het in kaart brengen van het karakter van jouw hond. Waar zijn de sterke kanten van jouw hond en wat vindt hij lastiger? Hoe leert jouw hond? Je leert zijn individuele lichaamstaal beter begrijpen en we kijken naar de interactie tussen jullie beide. 
  • Module 3: Wie zijn dat? 6 individuele sessies van 45-60 minuten. Nu je weet hoe jij en jouw hond leren ga je aan de slag met het kijken naar andere mens/hond combinaties. In deze module leer je meer over hoe honden leren. Je leert herkennen waarom sommige oefeningen niet (goed) door een hond worden opgepakt en je leert een aantal oefeningen zo uitwerken dat je ze aan een andere mens/hond combinatie kan uitleggen. In deze module werk je ook een aantal maal met een andere hond om te ervaren hoe de interactie daarmee is. 
  • Module 4 (plus module): Wie zijn wij? 4 groepssessies (3 à 4 mensen/honden). Onder begeleiding ontwikkel je met elkaar een les waarin iedereen een eigen onderdeel van de les geeft aan de andere combinaties. Deze module geeft extra kennis over hoe honden leren en wat de invloed van de mens is de ontwikkeling of veranderingen van gedrag. Een verdieping op de eerste drie modules. 

TARIEVEN

Voor actuele tarieven klik je op onderstaande knop 'meer info'. 

VRAGEN EN/OF AANMELDEN

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.