Puppy speel-In

Jouw jonge opgroeiende hond ontdekt de wereld op zijn eigen manier. Kennis maken met verschillende ondergronden, geluiden en uitdagingen zorgen voor meer vertrouwen in de wereld. Speciaal voor pups heeft Villa Hondenkaravaan elke woensdagmiddag een Puppy Speel-In. Samen met maximaal 3 andere pups kunnen de hondjes op ontdekkingstocht. Naast het ontdekken van alle Puppy Speel-In attributen maken ze ook kennis met leeftijdsgenoten. Indien mogelijk zijn er soms ook stabiele volwassen honden aanwezig, als onderdeel van de socialisatie. De Puppy Speel-in zorgt voor een goede start voor iedere pup én brengt ook eventuele aandachtspunten naar voren. Zien we dat jouw hondje bepaalde onderdelen spannend vindt, dan kan er gekeken worden of daar extra aandacht aan besteed moet gaan worden. 

 

Pups tot 12 weken

Ontdekken verschillende ondergronden en wennen aan geluiden en voorwerpen. In een groepje van maximaal 4 pups. De duur van een Speel-In is ongeveer 30 minuten. De spanningsboog van een pup is kort en met de vele indrukken die ze opdoen zijn niet te lange sessies wenselijk. Een Speel-In gaat per drie keer. Komt jouw hond qua leeftijd net boven de 12 weken dan kijken wij met elkaar hoe de Speel-In het beste toegepast kan worden. 

Pups van 12 tot 16 weken

Bij de Speel-In groep '12 tot 16 weken' wordt er meer gefocussed op het onderlinge sociale contact naar soortgenoten. De honden spelen in een groepje van maximaal 4 pups (en eventueel volwassen hond) los met elkaar. Onder begeleiding kijken wij naar de lichaamstaal van de pups (wat zegt jouw hond nou eigenlijk) en wij kijken haar hoe het spel verloopt. Wat kun je doen om sociaal spel zo goed mogelijk te begeleiden? En wat wanneer jouw pup eigenlijk liever niet met soortgenoten speelt?